Telefon

+46 (0) 70-854 11 29

Adress

Älvsjögårdsvägen 2
125 30 Älvsjö · Stockholm

Följ oss på

Efmab under städrockarna

Vi är det personliga familjeföretaget som kan service, städ och underhåll på våra fem fingrar.

Efmab har många äss i rockärmen och levererar inte bara professionella städtjänster utan också ett brett utbud av kringtjänster, allt för att kunna ta ett helhetsansvar hos våra kunder. Vår kompetens spänner över många olika områden som daglig lokalvård, avfallshantering och renhållning av olika slag. Och våra fysiska arbetsplatser sträcker sig från stora konsertarenor och publikläktare till lounger och salar, från magnifika eventlokaler till mindre kontor. Vi är kända för att alltid säga ja, inget uppdrag är för litet eller för stort.

Vilka är vi? Familjen Fernandez, två bröder och en brorson, våra närmaste medarbetare, säljare och platschefer – och ett fantastiskt städteam om 100 anställda och 200 i en personalpool. Vår lilla men effektiva organisation, med få kontaktpersoner, skapar en snabb kommunikation och korta beslutsvägar.

Våra ledord är flexibilitet och serviceanda utöver det vanliga, stort fokus på miljö och kvalitet och att ta väl hand om vår excellenta personal!

Hur det började

Det var en ren slump att Eduardo Fernandez började städa tvättstugor och kontor redan 1991, några extra uppdrag han fick via en bekant. Det gjorde han så bra att uppdragen blev fler och fler. Snart kom brodern Raul in i bilden och det bananskal de båda hade halkat in på i branschen resulterade 1997 i ett gemensamt bolag – Efmab.

Idag har företaget huvudkontor i en röd, charmig trävilla bredvid gamla Älvsjö Gård och de få anställda har blivit 100 personer i varierande anställningsformer och 200 personer i resurspool.

Timeline

1997 kliver Efmab för första gången in på Stockholmsmässan – och har kvar uppdraget än. Ett fint samarbete med HTC initieras 2005, då företaget också blir unika representanter för Twister och först i världen med att använda deras metod. 2012 vinner Efmab sin första upphandling på Friends Arena respektive Nordic Choice Hotels. Dessutom erhåller de stolt sina första certifieringar; ISO14001 och ISO 9001. Ett utvecklingssamarbete med Optiqo påbörjas 2013, som installeras och används fullt ut på Friends Arena. Efmab vinner ännu en upphandling 2014 på Stockholmsmässan och blir totalentreprenör för all lokalvård, utomhusstäd och ansvarig för avfallshantering. 2015 förlängs kontraktet på Friend’s Arena med Lagardère Sports. 2016 inleds ett samarbete med MTR och 2017 skriver Efmab under ett unikt 5-årskontrakt med Stockholmsmässan.

Personalen vår största tillgång

Våra medarbetares engagemang, kompetens och servicekänsla är avgörande för vår framgång. Vi gillar och vårdar vår personal med största omsorg och därmed har vi en låg personalomsättning. Vi är ett serviceföretag utan gränser i fler bemärkelser, i vårt team finns mer än 30 olika nationaliteter.

Mångfald är en viktig nyckel till utveckling medan hälsa, säkerhet och arbetsmiljö är andra viktiga delar i vår verksamhet. Även en jämställdhetspolicy, rekryteringspolicy, alkohol- och drogpolicy samt lön- och utvecklingssamtal och kompetensutveckling står på vår agenda. Vi är kollektivavtalsanslutna till Almega och följer deras bestämmelser och lagstiftningen på arbetsmarknaden.